17 Haziran 2014 Salı

Google Panda 4.0 Güncellemesine Uyum Sağlamak



Merhaba arkadaşlar,

Panda 4.0 uygulaması hakkında bin bir site gezen ziyaretçilerimizi en kolay şekilden tek bir makalede burada değerlendireceğiz. Simdi son panda güncellemesine uyum sağlamanın yöntemlerini inceleyeceğiz.

Kaliteli ve Özgün İçerik

Kendini bu konuda çok yırtan, sürekli ve sürekli özgün olun. Doğru düzgün yazı yazın. Resim kullanın. Yazı düzenine dikkat eden diyen çok arkadaşımız var. Onlara selamlar ! . Bazı yazılarında bende belirttim. Şimdi gelelim makale içi düzeni sağlamak yani kaliteli içerik.

Makale içinde paragraf düzenine dikkat edilmeli ve kısa paragraflar yazılmamalı. Makale en fazla 10-12 dakikada tamamen okunulabilir olmalı ve gereksiz yazılarla uzatılmamalı. Arada sırada bu limit aşılabilir. Ziyaretçi sayfada fazla kalmalı. Yazıya yakın reklam olmamalı.

Üzerinde çalıştığınız kelimeleri sitenizde her zaman bolt şeklinde yazın. Yazdığınız yazıların başlığı ve anahtar kelimeleri bolt şekilde belirtmek çok önemlidir.

Yazı içerisinde bulunan resimlerin açıklamasını ve başlığını resme ve konuya uygun biçimde ayarlanmalıdır. Üst paragraf ve bu paragraf içeriğinizi google ve yandex dizininde özellikle de yandex de arttıracaktır.

Düzgün Kodlama, Tarayıcılarla Uyumlu Kullanışlı Tema

Temaların düzgün kodlanması, kodların optimize edilmiş olması çok önemli. Her hostinginiz hem de ziyaretçilerin cebini ilgilendiren bir konudur bu. Kullandığınız temada hemen hemen her sayfaya fazla uzun olmadan ulaşılması gereklidir. Bu hem Google`ın sitenizi daha hızlı taramasını hemde ziyaretçilerin aradığına daha kolay ulaşmasında önemlidir. Google da bu konu çok önemliyken Yandex bu konuya fazla dikkat etmez.

Paravanın Önemi

Piyasada seocu diye gezen 2-3 TL te kadar piyasayı indiren kişilerin de kullandığı önemli bir seo yöntemi. Güzel kaliteli içerikler ile güzelleştirilen bu paravanların google gözünde normal blog gibi önemi vardır. Blogger kullanımı fazla tavsiye etmem. Ama az miktarda kullanılmasında sakınca yoktur.

Footer Backlink O Baclink Bu Backlink Kullanmayın !

Son güncellemelerde link satışı yapanlar yandı. Footer gibi yerlerde backlink satışı yapıldığını Google rahatlıkla algılıyor. Ama uzun süreli 1 yılı geçen backlink satışlarında bir risk bulunmamakta ve dofollow kesinlikle kullanılmamalıdır. Resim açıklaması olmadan 125x125 gibi 100 pixelden aşağı inmeden logolu link satışı yapılabilir. Buda uzun süreli olmalıdır. Ya da her görünümde reklam değişebilir.

Mobil SEO

Her bloga kesinlikle bir mobil tema gereklidir. Telefon ve tablet kullanımı artmakta ve bu artışla aynı orantıda Google buna çok önem vermektedir.

Sektörler Arası Irkçılık Yapın

Tanıtım yazısının önemini bilmeyen yoktur herhalde. Var ise ufak çaplı bir araştırma yeterli olacaktır. Tanıtım yazısı alırken örnek veriyorum bilmemnehaber.com yerine  habervaktim sen tanıtım yazısı almalısınız. Tıpkı cebinizde 5 tane 1 lira taşımak yerine 1 tane 5 lira taşımak, verilebilecek en iyi örneklerdir. Çalışmaları sadece kendi sektörünüzde yürütün. Dışarı taşmayın. Maaliyetlide olsa az ve kaliteli backlink alın.

Sosyal Medya Teşviği

Yazı içerisinde sosyal medya sitelerine frame vermeden paylaşım butonları bulunduran. Ve yazı içerisinde sürekli olmamak kaydı ile paylaşmaları için teşvikte bulunan. Bu işe yarayacaktır. Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest vesaire vesaire gibi yerlerde profilinin kesinlikle olsun.


Derin bir makalenin sonuna geldik. Sizlere Google Panda 4.0 güncellemesi ile ilgili araştırdığım bilgilerin sadece bazılarını sizlerle paylaştım. Sonraki makalemde hangi backlink türleri hakkında bilgi vereceğim. Bu makale diğer makalelere oranla daha değişik olacaktır.




Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 comentários

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !