14 Temmuz 2014 Pazartesi

Rootlu Android Cihazlara Evrim Geçirtmek

Rootlu Android Cihazlarına Evrim Geçirtmek


Merhaba arkadaşlar,

Başlıktan da anlaşıldığı gibi robot erişimi olan android cihazlarını nasıl daha kullanışlı hale getirebileceğinizi anlatacağım.

Aldığımız android cihazları, ister telefon olsun ister tablet olsun genel kullanıma göre optimize edilmiştir. Bunun nedeni root problemidir. Çünkü robot çeşitli güvenlik sorunu çıkartır ve hem firma nemde garanti servisleri sürekli bunlarla uğraşmak istemezler.

Root sistemlerinin ne gibi güvenlik problemi cıkartacağını kısa bir bahsedeyim. Root erişimi olunca yüklediğiniz uygulamalar bilgisayar mantığı gibi yediğiniz virüsler ile izlenebilir, şifrelerinin çalınabilir ve yasadışı işler için sizi kullanabilirler.

Kimi oyun oynar, kimi internete girmek için kullanır android cihazlarını. Ama oyun oynayan kişi ile internete giren kişi bir değildir. İnternete girene daha az sistem kaynağı gerekirken, oyunda daha fazla gerekir. Ama sistemler her zaman yuksek performansa göre ayarlanır. Buda daha fazla kaynak tüketimi demek. Örneğin 1.4 ghz 4 çekirdekli bir islemcim var. Buda 4.8 ghz yapıyor. Bunun en düşüğü yani işlemci en az 400 mhz ile çalışabilir. Buda 1600 MHz yapar. Buda oldukça fazla batarya kullanımı demek. Oysaki benim 1.6 ghz işlemcim var. Pek oyun oynamam ama iyi grafikli oyunlarda 1.2 ila 1.6 ghz araliğı veririm. Normali 400 mhz ila 1.6 MHz. Böylece oyun performansı alırım. İnternete girerken ise 200 e 400 MHz arası ayarlama yaparım. Böylece o şarj sabahtan akşama hatta sahur zamanına kadar yetiyor. Yani sabah 11 sonraki gün 05 e kadar.

Bir diğeri ise wifi sinyali sorunu. Laptop da 5 diş çeken internetin bazı odalarda 3 düşerken telefon ise laptopun 5 çektiği yerde 3 laptopun 3 çektiği yerde 1 çekiyor. Buda 1 çektiği yerlerde stabiteyi bozuyor. Ama pc de 5 diş maksimum iken telefonda 4 diş. Lattop 3 çeken yerde 2 MB stabil indirme yaparken telefon 400-900 arası yapıyor ve 10 saniyede 1 saniye kadar kopuyor. Ancak bir uygulama ile bununda çözümünü buldum. Artık 2 çekiyor ve 2 yi buluyor indirme hızı.

Şimdi nasıl yapabileceğimiz o gösterelim. CPU ayarlarını yapmak için, CPU master adlı programı google olay ya da buradan indiriyoruz.

Wifi sorunu içinde bunu : Tıklayın.



Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 comentários

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !