15 Ağustos 2014 Cuma

Google News Üzerinden SPAM Yapan Haber Siteleri




Merhabalar arkadaşlar,

Size biraz google news üzerinden SPAM yaparak ziyaretçi toplayan gelir elde etmeye çalışan haber sitelerinden bahsedeceğim. Google arama sistemindeki algoritmadan bahsedip SPAM yapan haber sitelerinin neden ceza almadığını açıklayacağız.

Ramazan gelir, bayram namazı gelir, biri ölür, bir gelişme olur haber siteleri hemen news üzerinden SPAM yaparak o kelime üzerinde ilk sayfaya zar zor girerken news sayesinde ilk 3 içine yerleşir. Bundan dolaylı olarak ziyaretçi akını olur. Ziyaretçi demek eş orantıda gelirin artması demek. Yani google'ın yaptığı bu sistem haber siteleri tarafından suistimal ediliyor.

Peki bu spamdan işleminde haber sitelerini okuyan ziyaretçileri rahatsız etmez mi ?


Tabi ki ediyor. Ama bu paylaşımlarına hiç biri ana sayfadan yayınlanmaz, google, news için hazırlanmış içerik sayfasından bu yazıları çeker ve news sistemi üzerinde paylaşır. Yani direk ana sayfaya girenler görmez. Yukarıda resimde göründüğü gibi de google da bu kelimeler kullanılıp arama yapıldığında bu sayfalara ulaşılır.

Peki SPAM işlem yapılması haber sitelerini etkilemez mi ?

Tabii ki google bu spamları görüyor. Hatta neden google bunları engellemiyor diyen var. Bunları fazla öneme almayın.. Elbette google bunları sabıkaya kayıt ediyor. Ama bu haber sitelerinin içeriği kaliteli, çok günceller ve yaşlı domainlerden oluşuyor. Binlerce kez yazıları (ç)alıntı yapılıyor bu nedenle bu sitelerin yaptığı SPAM onların ceza almasına neden olmuyor. SPAM kuralları ve cezası her kes için aynıdır. Siz yazarkafe kullanırken bile hürriyete bu konuda ceza almaması için link sağlıyorsunuz.

Peki biz bu SPAM işleminin aynısını yapsak neler olurdu ?

Eğer sağlam bir seo dostu siteniz olmasaydı ceza yersiniz. Çünkü SPAM cezası her kes için aynıdır. Demokrasi vardır. Örneğin büyük bir haber sitesinin 100000 puanı vardır. Bir spamın cezası 100 puandır. Sizin 1000 puanınız vardır 100 gider gibidir. Ama bu örneğe tam olarak benzemez.

Peki news için ayrı algoritma gelebilir mi ?

Gelebilme ihtimali vardır. Google spamı sevmez. Bu spamdan google ın kesinlikle haberi vardır ve bu tür büyük haber sitelerine bir şekilde mesaj vermiştir.

Hocam 16 yaşıma geldim ama hala kız arkadaşımla, şaka şaka :) Sağlıcakla kalın spamın dozunu kaçırlayın.

Bu konuyla ilişkin bakmanız gereken konular :

http://sosyalmedya.co/google-news-spama-karsi-kampanya
http://seoengine.gen.tr/spam-yaparak-kullaniciyi-kaybetmiyor-muyuz/



Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 comentários

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !