29 Ocak 2013 Salı

İmleme Yapmak


Merhaba arkadaşlar ,

Eğer bir seo çalışması yapıyorsanız yaptığınız çalışmalarda en yüksek rol sahibidir. Seo çalışmalarının baş tacı olarak bilinir. Şuan biz dahil çoğu blog ve forumla bunu kullanmaktadır.

Sosyal imleme de imleme yapılan sitenin içeriği ile imleme yaptığınız sitenin içeriği önemlidir. Şöyle ki reddit : Genelde blogların imleme yaptığı bir sitedir ve Google blog siteleri için burayı ziyaret eder. Google buraya imlediğimiz her siteyi görür. Şöyle ki kullanılmamış ve asla arama motorına bildirilmemiş 0 indexli bir bloga Wordpress kurup otomatik ping listesini silip reddit'e gönderdiğimde yaklaşık 1.5 gün gibi bir sürede index aldı. Yani Google botları değerlendirmek için hepsine girer ve görmeme ihtimali olduğunu sanmıyorum.

 Facebook'da türkler tarafından açılan çoğu resim sayfası ingilizce. Bu sayfalarda manzaralar , wallpaper'lar , sevimli hayvanlar vb. şeyler paylaşılıyor. Örneğin çoğu fanatik masaüstü arka planına takımının wallpaper'ını koyar ve ya Facebook profilinde , sayfasında resimlerini paylaşır , böylece beğeninizi artırırsınız. Sadece beğeni yönünden bakmadım bu yöntemle hitinizide artırabilmeniz mümkündür. Sadece örnek olarak bu değil PHP bir kod örneği ve ya kodu arayan kişi reddit'i ziyaret eder ve arama yapar. Bu aramalarda daha çok domaine bakılıyor. Örnek : phpdup gibi siteyi php kodu arayan kişinin dikkatini daha çok çeker , çünkü içinde php kelimesi var.

Sosyal imleme genellikle dizinde yükseltmek için kullanılır. Sadece dizinde yükselmek için değilde çeşitli doğal hit çekme , backlink yöntemlerinde kullanılır. Nasıl olduğunu üsteki paragrafta örneğini verdim. Eğer iyi bir şansınız varsa , doğru kategoriyi seçer ve içeriğiniz kaliteli ise  sitenize günlük yüzbinlerce ziyaretçi çekebilirsiniz.

En iyi kesinlikle kullanılması gereken siteler : Twitter , LinkEdin , Delicious , Digg , Pinterest , Google Plus , Stumbleupon ve  Ever note'dur. Unutmayın ki Google Plus kullanan siteler Google için 1 adım öndedir.  Addthis eklentisi ile popüler tüm imleme sitelerini bir listede ve kolayca widget halinde ziyaretçilere sunarak onlarında paylaşmasını sağlayıp katlayıcı etkiye sahip olmuş olursunuz.





Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 comentários

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !