15 Temmuz 2014 Salı

3 Haftada Alexada Zirveye Yükselmek : 200K

alexa rank düşürme yöntemi
Alexa Rank Düşürme Tekniği



Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda 1m in altına inemeyen çok fazla kişi var. Bunun nedeni yok. Çünkü ne yaparsanız onu biliyorsunuz. Alexa sabit bir şey. Hit ve kullanılan toolbara önem verir. Bu nedenle hitimiz ne kadar yüksek olur ve bu bitin alexa tooobar kullanma oranı önemsenir. Ayrıca siteye eklenen button sıralama düşmede etkilidir. Normalde 1 ise düşme oranımız belli bir algoritmaya göre, sallıyorum widget varnise 1,5 ve toolbar var ise 2.5 olur. Toolbarla widget birleşir ise 3 olur. Alexa dan premium üyelik aldıysanız 3.5 olur. Mantık budur.

Şimdi sitemize alexa widget bekleyeceğiz ve sayede verileri alexa daha iyi alacak. Ama widget ekleme ters de tepebilmekte. Bunun nedeni şöyle örneklenerek açıklanabilir : Ben bu siteye 100 ziyaretçi geliyor diye tahmin etmiştim ama 70 geliyormuş. Sonrada düşüş çok az ihtimalle düşebilir. Bunun asıl nedeni ise widget ekleyerek alexaya önem verdiğinizi belirtiyorsunuz ve alexa torpilli davranıp sizi düşürüyor.

Sitenize webmaster ve ya webmaster adaylarını çekmeye çalışıyorsunuz. Onlarda büyük ihtimal alexa toolbar vardır. Alexa, alexa toolbara çok önem vermekte. Şimdi bunun mantıklı bir açıklaması olamaz :-). Bu nedenle alexa toolbar çok önemli derecededir. Sitemize çektiğimiz alexa toolbarlı kullanıcılar tahminen %70 oranında alexanın düşmesini sağlayan nedenler dendir. Alexa sitede kim ne kadar zaman bekler bununda analizi yapmaktadır. Toolbar ile birleşir ise arabayı füze fırlatıcı rampalar ile fırlatmaya ya da jet motoru takmaya yarar. Bu yüzden şuan benim yaptığım gibi webmasterlerı çekecek yazı yazın. Forum için ise aynı şeyde geçerli olup extra alexa toolbar kullanmalarını önerebilirsiniz.

Alexa toobar içeren kullanıcıları çekmenin 2 tane en etkili yolu vardır. Şöyledir ki seo yapmaya çalışan kişiler toplist ile can ciğerdir. Toplist seoda etkilimi bilmem ama çok kullanılmakta. Şuan bazı kişiler ne demek istediğimi anlamıştır. Sitenize subdomain açıp dizin kuracağız. Örneğin : dizin.veno.com gibi.  Buraya girip linklerini eklemek isteyenler toolbar ile girerler ve alexa düşmeye baslar. Ne kadar çok kişi ziyaretçi gelirse o kadar düşer. Ayrıca link eklemek için 10-15 saniye bekletin sonra ekleme sayfasına yönlendirme koyun. Böylece daha fazla kalır. Ya da kayıt sistemli script kurun. Kayıt olurken zaman harcar. Birde 10 saniye bekletirseniz oruç tutupta iftarı açan çocuk gibi tadından yenmez.

En İyi ve Kaliteli Toplist Scriptlerini Görmek İçin Tıklayın

Sinde ise toplist kadar hatta daha fazla etkili bir diğer yöntemi anlatacağım. Tanıtım makalesi. Tabi siz başka sitelerden tanıtım yazısı almayacaksınız. Yanda satmayacaksınız. Makale.veno.com gibi bir supdomain açıp buraya ücretsiz tanıtım yazısı gönderme yeri yapacaksınız. Böylece toolbarlı kişiler gelecek. Tanıtım yazısı için gelenler 2 kat daha fazla zaman harcarlar. Bu sistem için wordpress üzerine kurulmuş bir tema işe yarar. Biz size mosmor temasını öneririz. -mosmor temasını indir- . Mormor tema rar pass: hile-makale.blogspot.com . Buraya ekleyeceğiniz bir iletişim formu üzerinden ziyaretçiler size yazıları gönderebilir sizde yayınlayabilirsiniz. Ya da wordpress üyelik sisteminde normal üyeklere konu yetkisi verip onaynsistemi ekleyip sizin onayınızdan sonra sitede yayınlanabilir.

Bu kadardı arkadaşlar. Uzun evet çok uzun oldu ama okuması kolay yazması zor. Şikayet etmeden okuyun :-) . Sonuç 13k hitli sitemde 97 bin global sıralama. Ama 3 haftada 190k sonra 97k ya kadar seri çekimde 2 haftada düştü.



Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

9 comentários

  1. Faydalı bir makale olmuş teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. alexa ile ilgili bayağı bir araştırma yaptım. pek çok sitede anlatılanlar birbirinin ayrı. hakikaten farklı bir persektif ortaya koymuşsunuz, teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. gerçekten başarılı bir site olmuş başarılarınızın devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  4. gerçekten başarılı bir site olmuş başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
  5. 2 yıllık sitem var alexamda düşüş olmuyor sitem isim hakkımdır.Bunu nasıl sağlarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bursa demirdöküm servisi,

      Siz kendi sektörünüz içinde fazla iyi bir alexa değeri beklemeyin. Alexa Toolbarı sitenize kurun. Gerisini doğal biçimde bırakın. Alexa değeri zaten 2-3 ay içinde oturur. Genellikle hit yani gelen ziyaretçi ile sıralama yapılır. Pek önemsemeyin.

      Sil

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !