24 Şubat 2012 Cuma

FETİH 1453 ! İstanbul Yeniden Fethediliyor !


16 Şubat’ta vizyona giren ve gişe rekorları kıran Fetih 1453‘e gidenlerin arasında bende varım :) Size izlediğim bu filmle ilgili görüşlerimi sunayım.

Filmde ilk dikkat çeken şey bana göre, sahneler ilerledikçe oyuncular biraz daha iyi oynuyor. Fatih Sultan Mehmed’i canlandıran Devrim Evin biraz karakterde cılız kalmış, hiç heybetli bir duruşu yok maalesef. Ayrıca oyunculuğu amatörün biraz üzeri seviyesinde olmuş. Baş karaktere bu oyunculuğu yakıştıramadım.
Ulubatlı Hasan’ı canlandıran İbrahim Çelikkol filmde daha baskın karakter olarak göze çarpıyor. Rum Elena’yı canlandıran Dilek Serbest ile filmde aşkta var demeye çalışmışlar. Dövüş sahnelerinde hep Ulubatlı Hasan ön plana çıkmış. Ana sahnelerin çekimi çok iyi çekilmiş, Şahi Topu’nun dökümü, çıkartılıp surların önüne getirilmesi, surlara ateş edilmesi, hepsi çok iyiydi.
Yine filmde tek geçebileceğim en güzel sahne Constantine’in Hipodrom’daki konuşması ile o sahnenin canlandırılması müthişti, oyunculuk açısından da filmde yine en iyi oyuncu Constantine’yi canlandıran Recep Aktuğ idi. Gemilerin karadan yürütülmesi sahnesini sadece çıkartmaktan ibaret göstermeleri biraz eksik kalmış, ama lağımcıların son sahnesi gözlerimde biraz yaş belirmesine sebep oldu. Zaten o sahneden sonra asıl taarruz bağladı, bir yandan Şahi Topu diğer yandan hücuma kalkış, hepsi süperdi. Ulubatlı Hasan’ın bayrağı dikiş sahneside gözleri yaşartabilir. Filmde hata olarak görebileceğim iki sahne var. Birincisi Fatih Sultan Mehmed’in gemiler yanarken kıyıdaki çırpınışı. Orada sesi çok cılız ve cırtlak dublaj almışlar, bu yakışmadı, diğeri ise Akıncıların Mora yarım adasındaki baskında düşman askerinin boğazına saplanan mızrak sahnesinde, mızrağın sahte olduğunu fazlasıyla belli etmesiydi. Ayrıca filmde Akşemsettin’i başlarda hiç göstermediler, savaşın 30. günlerinde falan Akşemsettin sahneye çıkması üzücü oldu. Son olarakta Mal Yüzyıl isimli dizideki karılar gibi mübarek, hafız bir insan olan Gülbahar Hatun’un açık ve dekolteli sahnesini filmde tek yadırgadığım nokta olarak belirtmek istiyorum.
Filmin özetlersek, Bu film tarihimizde bu kalitede çekilen ilk filmdir. İzleyenler hemen Hollywood filmleri ile kıyaslamasınlar, çünkü bu filmin koyduğu çıta diğer çekilecek filmlere bir sınır oldu ve onlar bu filmden daha kaliteli yapmak için uğraşıp yıllarca izlemeye mahkum olduğumuz batı tarihini öğrenmekten kurtarıp kendi tarihimizle gurur duymamızı sağlayacaktır. Filmin kısa özeti her Türk evladının tarihini bilmesi gerek ve bu filmi izlemesi gerek. Recep ivedeikten adlığı tüm paraları yatırmış !
Yorumlarını Bekliyoruz !!!
HD OLARAK AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.





Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 comentários

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !