27 Şubat 2012 Pazartesi

Pagerank Değerini Etkileyen Faktörler


Pagerank değeri sadece verilen link sayısına göre belirlenmez. Çeşitli faktörler pagerank değerini etkiler. Kısaca bunlara değinelim;


Link Sayısı: Daha önce de söylediğimiz gibi web sayfasına ne kadar link verilirse PR değeri o kadar çok artar. Örneğin bir web sayfasına 10 link verilmişse PR değeri 1 olur gibi…


Link Veren Siteler: Hangi sayfaların link verdiği de link sayısı kadar önemlidir. Örneğin PR değeri 8 olan bir siteden link almanız, tek başına sitenizin PR değerini 6′ya çıkarabilir. Sitenize link veren sayfaların PR değerleri ne kadar yüksekse, o kadar çok faydası olur.


Link Veren Sayfalardaki Linkler: Sitenize link veren bir sayfada kaç tane link olduğu da PR değerini etkiler. Örneğin sitenize link veren bir sayfada 50 tane link varsa, sitenize sağlayacağı fayda 50′ye bölünecek ve sadece 1 birimi sizin sitenize katkı yapacak demektir.


Alakalı Siteler: Aynı kategorideki sitelerin verdiği linkler, farklı kategorideki sitelerin verdiği linklere oranla pagerank değerini daha çok artırır. Örneğin fıkra siteniz varsa, araba sitesinin verdiği link sitenizin Pagerank’ını pek artırmaz. Başka bir fıkra sitesinden link almanız sitenize daha çok katkı sağlar.


Google mühendislerinin geliştirdiği denklemler, yukarıdaki ve benzeri kriterleri değerlendirerek her web sayfası için pagerank değeri belirler. Gelecek güncellemeye kadar belirlenen pagerank değerleri sitelerin sıralamalarını etkiler.




Hadi kolay gelsin. Güvenli Ssl'yide öneririm..




Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 comentários

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !