7 Ağustos 2012 Salı

CloudFlare ile Site Hizlandırma ve Guvenlik



 Merhaba arkadaşlar ,

 Botnetler nedeni ile siteniz yavaşlıyor ve ya erişemiyor iseniz size 1 tane önerim olacak.


  CloudFlare 

 CloudFlare , Matthew Prince ve Lee Holloway  tarafından 2009 yılında başladı.  CloudFlare DDoS atakları , Sql Injection açıklarını ve spamları önler. Ayrıca Cdn sistemide vermektedir. Açıklamak gerekir ise. Bizim sunucumuz Türkiye lokasyon ve içerisinde 500 mb bir dosya var. Bu dosyayı Abd'den biri indirecektir ama normal olarak Abd'den Türkiye'ye bağlandığından yavaş indirecektir. Ama CloudFlare sayesinde Abd'deki sunucuya bağlanarak indiriyor ve hızlanıyor :).

 CloudFlare ile  bir sitenin ortalama hızı %20 ile %60 arası hızlanma ve  band genişliğini %65 azaltır.


 CloudFlare Nasıl Çalışıyor ?

  Sistemi uygulamak için öncelikle kayıt olmalısınız , kayıt olduktan sonra sizin Ns'lerinizi tarar ve daha sonra sizin Ns adreslerinizi Databasesine kayıt eder sonra size kendi Ns'leri ile değiştirmesini ister. Ns'leri hemen değiştirin. Bu Ns değiştirmenin size bir zararı olmayacaktır. Nsleri CloudFlareye yönlendirdikten sonra artadan 24 saat geçmesi lazımdır. Geçirdi isek 24 saat içinde aktif olacaktır.  Bu 24 saatlik süre zarfında sitenizde herhangi bir kesinti olmayacaktır.  İşlemler bitti ise gönderilen her bağlantı CloudFlare'nin havuz filitresinden geçerek sitenize olan saldırıları engeller.  CloudFlarenin sağladığı güvenlik duvarı ile küçük , orta , büyük saldırıları engelleyebilirsiniz.













Ben 10 Gb Trafik ile günde 5.000 hit alan bir siteyi idare edebildim. Paketinizi yükseltmeden bu sistemi denemenizi tavsiye ederim.  Business plan ile 50mbit saldırılar işlemedi.

Kayıt Olmak İçin Tıklayın  , Ücretli , Ücretsiz Planlara Bakmak İçin Tıklayın 

Kişisel blogunuz var ise Free (Ücretsiz )  ve ya Pro kullanabilirsiniz. Eğer tanınmış forumunuz var ise Business plan almanızı tavsiye ederim.


Makalelemiz burada sona erdi :)



Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

3 comentários

  1. Bilinmeyen fakat, çoğu profesyonelin ihtiyaç duyduğu bir hizmeti kısa ve güzelce anlattığın için teşekkürler. Pro plan biraz tuzlu geldi, ama diğeri 20 + her site için 5 kabul edilebilir bir özellik

    YanıtlaSil
  2. Bu ücreti her ay alıyor. Özellikle ha-ck siteleri kullanabilir.

    YanıtlaSil
  3. bizzat pro kullanıyorum. Arada sırada saldırı oluyor ve çok yavaşlıyor.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !