6 Mart 2013 Çarşamba

Wordpress Yüksek Cpu Sorunu Çözümü

Merhaba arkadaşlar ,

Bende uzun bir süre Wordpress kullanmış biri olarak cpu sorunları yaşadım ve cpu oranı 20-30 dan aşağıya indiğini hiç görmedim ve 80'lere vardığınada çok rastladım. Eğer yeni bir siteniz varsa bu sorun ile karşılaşmazsınız ancak eğer siteniz hit bir site ise cpu oranı havalarda uçar. İşte şimdi sizlere cpu sorunun çözümlerinden bahsedeceğim.

Bu sorunun nedeni çok fazla neden olabilir. Bunlar temalar , eklentiler ve sayfa boyutları ile ilgili şeylerdir. Bu sorunun ilk olarak cpu kullanan eklentileri tespit edelim çünkü eklentiler çok fazla cpu harcamaktadırlar. Bu nedenle gereksiz eklentileri sitenizden kaldırmalı ve eğer gerekli eklentiler var ise bu eklentileri tespit edip gerekli işlemleri uygulamaktır. Bu eklentileri tespit edebilmek için P3 Plugin Performance Profiler eklentisidir.
Tespit sonrası kesinlikle ve kesinlikle css ve resim optimizasyonları yapılmalıdır. Css için Css Optimizer ve  resimler için Yahoo uygulaması olan Smush.it uygulamasını kullanabilirsiniz. Ayrıca diğer her türlü kod optimizasyonu içim HTML Compressor uygulamasını kullanabilirsiniz.

P3 Plugin Performance Profiler 


Açıkcası uzun isimleri yazmayı sevmem bu nedenle bu eklentiye kısaca P3 diyelim. Eklentiyi buraya tıklayarak indiriyoruz ve kurduktan sonra "Auto Scan" diyerek taratıyoruz ve yüksek cpu kullanan eklentiler görünüyor , eğer temanız çıkar ise temada editleme yaparak ya da daha basit bir tema kurarak sorunu çözebilirsiniz.

Cache Eklentileri


Bu tür eklentiler büyük bloglar tarafından kesinlikle kullanılmaktadır. Çünkü büyük bloglarda cpu sorunları ziyaretçilerden kaynaklanmaktadır. Cache eklentisi ise sayfayı önbelleğe alıp başka bir sayfaya girdiğinde ise doğrudan önbellekten çekmekte ve sunucuya yük bindirmemektir. Size W3 Total Cache eklentisini öneririm.

Yani en azından benim bildiklerim ver uyguladıklarım bunlar , ben bu şekilde cpu kullanımı %10 lara 20 lere indirdiğim oldu. Eğer sizin cpu sorununuz halen devam ediyorsa belirtmeyi unutmayın. 



Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

2 comentários

  1. admin daha dün aynı makalayi başka sitede gördüm utanmıornuz mi içeirk çalmaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalan atarken yazıyı bir Google da aratın acaba kim yazmış yazıyı daha dün kendi ellerimle yazdım.

      Sil

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !