19 Ağustos 2014 Salı

League of Legends Vladimir Rehberi

LoL Vladimir Rehbleri


Merhaba arkadaşlar,

LoL severler için hazırladığım bu buildde Vladimir'in en ince noktalarına kadar anlatacağız.

Vladimir tamamen AP herosudur, bu nedenle AD/AP+TANK bölümü yapmak yerine AP/TANK bölünümü yaparsınız. Çünkü Vladimir iten bazında doğru olarak dizildiği zaman 2vs1 hatta 3vs1 kavgalarda bile oynayabiliyor. Çünkü skilleri buna elverişli ve can dolduran özelliği var. Buna ek can emme konulduğu zaman eğer buildde geri kalmadıysanız çok güçlü bir herosunuz. Mana derdimiz de yok :)

Vladimir en başta skill süreleri biraz uzun olsa bile TF zamanı geldiği zaman skill süreleri kısalır. Ayrıca birden çok hedefe etki eder ve böylece TF(takım savaşı)lerde killer size kalır ve TF de hasarları eşit olarak dağılıyor ise TF den en çok canla siz çıkarsınız. Eğer TF büyük oranda sizin lehinize ise canınız full bile çıkabilir.



Vladimir mid herosu sayılsa bile genellikle solo oynar. Çünkü mid karakterleri Vladimir e karşı çok güçlü. Yani counter. Bu nedenle direk Vladimir den soğursunuz. Bu yüzden solo alın. Korkmayın, Katarina solo oynamadığı sürece solo sizindir.

Oyuna başlarken karşınıza yani solo ya gelecek olan heroyu tahmin edebilirsiniz. Eğer AP hero geliyor ise ayakkabı , AD hero geliyor ise Doran'ın kalkanını almalısınız. AP heroları genellikle alan etkili oldukları için hız çıkıyoruz ki canımız azalmasına daha seri olalım. Eğer AD geliyor ise Doran'ın kalkanını çıkıyoruz ki bize can sağlasın, can yenilenmemiz artsın ve AD herodan gelen hasarı 8 azaltalım.

Oyun başında genellikle yakın menzilli olan heromuzu yoklayalım ki farm yapamasın. Siz yoklarken minionların canı azalır ve ister düz vurarak ister de -q- atarak minionları alabilirsiniz. Canınız azaldığında -q- ile minion ya da rakibe hasar verin. Bu kan nakli skill i size can sağlayacak. Sonra 2 level oluyoruz ve e skill i açıyoruz. Kill istemiyoruz daha farm yapmamız gerekiyor. Daha sonra -E- skill i ile bir den fazla rakibe hasar verebiliyorsunuz. İşte rakip asıl belaya şimdi alıyor Çünkü siz -E- yeteneği ile hem rakibe hem de minionlara hasar veriyorsunuz. Daha sonra 3 level oluyorsunuz ve w skill i geliyor. Siz rakibi sürekli dürtmüştünüz ve canını azaltmıştınız. Daha sonra rakibin size vurmasına izin veriyorsunuz ve canınız biraz azalınca ya da eşitlenin ce karşınızdaki size atak yapıyor. Siz ise hemen q atıyorsunuz, ardından e sonrada w atarak 2 saniye dokunulmaz oluyorsunuz böylece hem canınız doluyor hem de rakibin canı azalıyor. Aslında hiç skilliniz yok ama rakip panikleyip, sıçrama yeteneği ile kaçmaya çalışıyor ama sizin w skilliniz size hem hız kazandırıyor hem de sıçramış olsa bile bir kaç saniye onu yavaşlatıyorsunuz. Hemen gidip Q-E yapıp düşmanı kesiyorsunuz. Ayrıca ormana giden çalılıkları totemleyin, gang yemeyin. Ayrıca junglerin gang gelmeden önce düşmanın canını biraz indirin, işte o ara kavgaya girip w açın ki rakip yavaşlasın daha sonra jung gelsin oda yavaşlatsın, stunlatsın. Her jung herosunda yavaşlatma, korkutma vb. skiller vardır. Yoksa o hero jung olamaz.

Bundan sonra mid e yardımcı olup kill alabilir ya da asist alarak gelişiminize katkıda buluna bilirsiniz. Eğer solo da ilk kuleyi aldıysanız kolidoru boşlayıp mid ve bota yardıma gidip TF'leri başlatabilirsiniz. TF esnasında aynı kombo vardır. Zayıf rakibe Q atarsınız sonra biraz geri çekilip E atarsanız bu esnada TF yi önde götüren belli olur ve w atıp hasarı azaltabilir ve rakiplerin kaçmasını engellersiniz. Ama eğer rakip lider durumda ise ilk R yani ultiyi TF'nin olduğu alana atıp w açabilirseniz bu TF nin durumunu sizin lehinize çevirecektir.

Şimdi geçelim build bölümüne.

Ek Skiller

Vladimir Runes

Oyun Gidişatına Göre Son İtem

Düşman AP İkİken
Düşman AD İken



Skill Dizilişi







Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 comentários

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !