8 Ağustos 2015 Cumartesi

Dişlerinize Zarar Veren 10+ Etmen

Sağlıklı dişler için belirtilen bazı unsurlar vardır. Dişler günde 2 defa düzenli olarak fırçalanmalıdır. Diş ipi kullanmanın da yarar sağlayacağı hatta ve hatta düzenli olarak diş hekimine gidilmesi önerilir.

Özellikle asitler dişlerimiz için çok zararlıdır. Bunun yanında çeşitli rahatsızlıklar, doğumdan gelen ve tik ile oluşan çeşitli rahatsızlıklar vardır. Diş vurma ve gıcırdatmak gibi pek çok tik de zarar verebilir. Sizler için derlediğimiz 10 şeyi görmek için resmin altına inebilirsiniz.



  1. Sigara, dişlere ve diş etlerine yoğun zarar verir. Ayrıca ağzında koku bırakması ise bonusu.
  2. Kola ve enerji içecekleri, asit içermektedir. Şeker, fosforik asit, sitrik asit dişlerinize çok zararlıdır.
  3. Yumuşak jelibon türevleri, içerdiği şeker bazında dişlere çok zararlıdır. Özellikle de bunları fazla tüketen çocuklar kontrol altında tüketimine izin verilmelidir. 
  4. Meyve suları, PH bakımından 7,7 seviyesinden çok yukarıda yani 12 olduğu için dişlere kesinlikle zararlıdır. Ancak koladan daha az zarar verir. Aynı anda aşırı tüketilmemelidir.
  5. Limon 7,2 lik PH seviyesinin çok altında 2 civarlarında PH içerir. Buda dişlere zarar verir. Ayrıca içerdiği asitler de dişlere aşırı tüketimde ufak zarar verebilir. 
  6. Meyve ve kuru meyveler, kuru meyveler karbonhidrat deposudur.  Yapış yapıştır ki ağıza hele dişe yapışır ise hızlı çürümeye yol açar. 
  7. Buz, ısırıldığı zarar dişe zarar verir, kırılmasını kolaylaştırır. 
  8. Beyaz ekmek, bu durum pek bilinmese de zararları vardır. Tükürük içinde bulunan amiloz enzimi karbonhidratları asite çevirir. Bu asit ise dişlere zarar vermektedir.
  9. Ağıza alınan gereksiz şeyler,(folyo, metal, metal para vb.) şeyler dişlere ve diş etine zarar vermektedir. 
Toplamda 10+3 nedenle sizlere açıkladık. Dişin önemini bizden daha yaşlılardan öğrenebilirsiniz. Çoğu dişlere iyi bakmaz ve kötü sonuçlarına katlanır.



Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 comentários

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !