24 Şubat 2012 Cuma

Facebook Yeni Fotoğraf Görünümü

acebook Yeni Fotoğraf Görünümüyle !


Yeni Facebook fotoğraf görünümünü görmüşsünüzdür belki.Nasıl ? Ama daha diğerine alışamadan bu olur mu sizce ? :) Açıklayalım.



Yeni görüntüleyici geçen hafta yayınlanmaya başladı ve bazı olumlu geri dönüşler aldı. Bu yeni görüntüleyici fotoğrafı ön plana çıkartıyor ve daha kaliteli bir görüntü elde edilmesini sağlıyor.Anlaşılan Facebook fotoğraf üzerine kurulu bir site olmasa da fotoğraf konusunda da rekabete girmekten çekinmeyecek. Buddy Media ve ComScore şirketlerinin araştırmalarına göre internet üzerinde dolaşan fotoğrafların %17′si Facebook aracılığıyla paylaşıyor. Bu da rekabet için iddialı bir oran olsa gerek.
Öncesinde direk sayfa olarak açılan fotoğraf bölümü estetik bir değer taşımıyordu. Ardından gelen görüntüleyici de ise görüntü küçük kalıyor ve yorum için aşağıya inmek gerekiyordu. Şimdi ise yorum kısmı sağ tarafa alınmış ve fotoğraf açıldığında sinematik bir görünüm için ekran karartma özelliği eklenmiş. Bu sayede kişi fotoğrafa bakarken aynı zamanda yorum yazabiliyor ve arka fon sönük kaldığında fotoğraf ön plana çıkmış oluyor.

Ama fotoğrafçılar Facebook’un hala fotoğraf konusunda çok fazla yol alması gerektiği görüşündeler. Ve Facebook’un profesyonel fotoğrafçılar için yeni bir iş kapısı olacağını düşünüyorlar.
Hee, ayrıca bir şeyi atlamamak gerekirse Facebook'un düşmanı Google Plus(+)'taki fotoğraf görünümlerine benzemekte.Acaba benzetmeye mi çalışmış ? Bu da kafada soru işaretleri bırakabiliyor.



Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

2 comentários

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !