3 Mayıs 2012 Perşembe

Google Plus Nedir ? Nasıl Kullanılır ?




Google Plus Nedir?
Google Plus, sosyal paylaşım yapabileceğimiz, gmail hesabı ile oluşturulan sosyal medya platformudur. Bu alanda istediğiniz gibi paylaşımları yapabilir, birden fazla kişiyi çerçevenize ekleyip takip edebilir, bildiri ve duyurunuzu sizi çerçeveye alan kişilerce takip ettirebilirsiniz. Ayrıca kullanıcılara sunduğu, dışarıda sayfasını beğendirebilmek için hazırlanan ve tasarlanan Google +1 butonu vardır.

Google Plus Kullanımı
Bu sosyal platformun kullanımı çok kolay ve basittir. Sadece +1 butonuna tıklamak yeterlidir. Tabiki bunun için hesabınız olması gerekiyor. Bu ikona tıkladıktan sonra kendi sayfanızda beğendiğiniz sayfayı paylaşıyor. Google Plus özelliklerinden en büyüğü ise bu paylaşımı herkese duyurabiliyor, birden fazla kişinin dikkatini çekmesini sağlıyor ve kısmi olarak arama motorlarında üstünlük gösteriyor. Bu demek oluyor ki ne kadar sayfamız paylaşılırsa o kadar çok arama sonuçlarında karşımıza çıkıyor…

Google +1 Kardeşliği ve Doğru Kullanımı
Şimdi burada doğru bilinen, doğru bilindiği sanılan büyük bir yanlışa dikkat etmenizi istiyorum. Bizim median bildiğimiz sistemde site adresi verilir, kişi siteye girer, +1 butonunu görür, tıklar ve çıkar. Bunun aslında hiçbir faydası yoktur. Bunun gibi mantık zaten Google Plus sistemine aykırıdır ve etkisi görülmemekle birlikte belirli zaman sonra silinmektedir. Peki doğru kullanım nasıl olacak diye soracaksınız. Ben okuduğum ingilizce makaleler ve deneme yanılma yöntemi ile pekiştirdiğim sistemden bahsedeceğim ki gerçekten doğru kullanım budur.

Google PlusOne diye tabir edilen Seo mantığının gerçek kullanımını kelimelere dökmek istemiyorum çünkü anlaşılmayacak. Web sitemizin ve anahtar kelimesi "SEO" diyelim. Burada web adresimizi veriyoruz ve sıraya geçiyoruz.

Anahtar kelimeyi arama motorunda arıyoruz.
Karşımıza gelen 2 siteyi gözümüze kestiriyoruz.
Birincisine giriyor ve 1-2 dakika duruyoruz ve çıkıyoruz.
İkinci web sitesinin içerisine giriyor, farklı sayfaya bakıyoruz, 1-2 dakika sonra çıkıyoruz.
Asıl web sitemize giriyoruz, 3 - 4 dakika duruyor ve Google +1 butonuna tıklıyor ve çıkıyoruz.
Google Positive mantığı üzülerek söylesem de budur arkadaşlar. Çünkü her şeyimiz ile zaten takip ediliyoruz, gizlilik kurallarını da kabul ettik ki kullanıyoruz. Eğer kullanıcı siteye giriyor, beğeniyor ve çıkıyorsak muhakkak ki bunda bir iş olduğunu arama motoru anlayacaktır ki anladı ve sildi zaten binlerce blogdan verilen puanları… Bu sistemde kullanırsanız %100 sağlıklı ve organik olacaktır.

Penguen güncellemesinden sonra kullanılabilecek en iyi yöntem.
Kodlar : SITENIZE GOOGLE +1 BUTONU EKLEYIN

Bugünkü Google Quality Kullanımı konulu makalemizin sonuna geldik. Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere , kendinize iyi bakın.




Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

1 comentários

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !