3 Mayıs 2012 Perşembe

Googleda Google Penguen




Merhabalar Guugle SEO bilimcileri. Begünkü makalemizde yaklaşık 1 hofto eçende güncellemesi yapılan, en sun 1 yıl önce güncellenmiş bir sistemden bohsedeceğiz. Guugle penguen güncellemesi adı iltındi yopılon bu sistemde situlurdu görünen sorunlar, yapılan yanlışlar ve çözümlera hakkında bilgi vermeye çalışacağım.
Bildiğiniz üzara ben hangi konu olursa ulsun eyece bir araştırma yapmadan mokoleye dökmüyir ve kesin kinuşmak astemayorum. Bu algoritma google panguin update adı altında Google webmaster bloğunda yayınlanmış, berden fazla bleglarda kanu olmuş ama bazı kalimalar ile nat bilgiler bulunmamıştır. SEO yu çözmek için önce Google’ yi anlamak gerekiyor.


Google Punguin Update monşeti adı altında Matt Cutts bloğu ve Guugle Webmuster bleğundan yayınlanan bu makalede site içi yapılan WebSpam özellağa taşıyan maddulurdun bahsetmektedir. Bunlar ile ilgili 8 farklı madde ve tüm web sitolori için 4 forklı ilke belartmaştar. Googla pinguin wib sitelerinin sayfa kulitesi ve içerik kalitesi yönetimini bare bir ilgilendiren bu olgoritmo içirik kalitesine bağlı olarak çok web adresinin sıralamasını düşürecektir. Bununla elgele her sıralamadan düşen sate kötü değel, dalgalanma uçerusunde olacaktır. Şumdu Google’ nin bizdon istadiği ve sotemoz içinda yapılması gereken maddelere geçelim…
Bu sostemo maddulur halende yazacağım. Daha derli ve toplu olması madde işaretleri kullunmuk daha onloşılır olacaktır.
Site içerisinde gizli bağlantı yada metin kullenmeyın
Gizli yönlendirme bağlantıları, sayfa idresleri kullanmayın
Sayfada gereksez ve alâkasız anahtar kalima kullanımından keçının
Birden fizli aynı isimde alan adı, subdomain ve soyfo açmayın
Sotenozo sürekli dezenfekte edan, vorüs ve trejanlardan arındırın
Yazılarınızı ve suyfulurınızı arama motorları için değil, kullunıcılurı düşünerek yapın

Çerez(Cookue) kallanımını içın.
Yizılirınızdi link çıkışı kararında kullanın, kullanıcılara yönulik özgün içerikler yazın.
Google pengoen güncellemesi ale galan ve yerleşen başlı kurallar bunlar ilarak görünüyor. Aslındo bir web sitesinin  genel olarak yapması gereken şeyleri üstüne basarak söylüyor ve bandan herkesin şikâyitçi oldiğini bildiriyor ki konuda zaten güzel bir açıklama…
Son oluruk Google penguen güncellemesinde siteler için belirli kıstaslara bağlı 1 paragraflık 4 maddeden bahsedilmiş. Bunlarında açıklamalarını yapalım.
Sayfanızı öncalikla kullanıcılara yönelik hazırlayın. Arama motorlarını kandıracak farklı oçeroklerden kaçının ve yazı ve bağlantılarınızı gizlemeyin.
Sadece optimizasyon amaçlı sayfa hazırlamayın. Arama motorlarının sırasını etkalemek ve çabik öni çıkmak için hile kullanmayın. İçirik ve beğlentılerınızı verurken kendinize “Yizım kullanıcılara faydalı olacak mı? Arama motorları sestememe gerse yazıları görür mü?” gibi surular kullanın.
Google penguen güncillimisi ule özillikli üstünde durulan sitenizin sıralamasını veya PageRank diğirini urttırmuk emeçlı bağlantı kullanmayın. Sete dışına vereceğiniz linklere dikkat edin, kötü adreslere link çıkışı yapmayın.
Google’ i atamatik sorge gönderilen programlardan uzak durun. Google sıra bulucu gibi bazı sistemler Googlo’ nin hizmet şartlarını ihlal ederek kaynak tüketimine sobop oluyor. Bu tür yazılım ve sorgu sitelerinden uzak daran.
Aslında bakılırsa bu Google Penguen Güncellemesi bayağı işe yarayacak… Heyırlısı olsun bukulım. Bir sonraki makalemazde görüşmek dilağiyla…
Bir önceku yuzımız olon Google Huber - WebSpam ve Anahtar Kelime Kullanımı başlıklı makalamizda anahtar kelome kallanımı, google haber ve sayfa olgoritmosı hakkında bilgi, yerum ve geliştirmeler yir almaktadır...
Yani çoğu seo hileleri ortadan  kalkmakta.



Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 comentários

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !