14 Mayıs 2013 Salı

En İyi Dosya Depolama Sistemleri

En İyi Dosya Depolama Sistemleri

Merhaba arkadaşlar ,
bu konumda en iyi depolama sistemlerini tanıtacağım.

Bu tür dosya depolama sistemleri genellikle önemli dosyaları saklamak ya da bazı döküman dosyalar vb. türleri diğer kullanıcılar ile paylaşmak için kullanırız.Kimisi diski dolu olduğu zaman oraya yükler. Tabi bu olay fiber netler için mümkün olabilir. Normal ADSL ile 1mbit ile upload etmek çok zaman alır. Fiber net ile normal bir disk hızında dosyalarınızı göndermeniz mümkün.

Bazı sistemler bilgisayar için uygulamalar çıkartıyor bazıları ise telefonunuz ve ya tabletiniz sayesinde ulaşabiliyorsunuz. Tabii birde bu uygulamaların kullanım kolaylığı yanında eksileri de var. Bunlar ne diye soracak olursak örneğin daha önceden kullandığınız depolama sevisine Browser üzerinden dosya yüklediniz ve bu şekilde kullanmak zor geldi uygulamasını indirdiniz ve kurdunuz. Kurduysanız daha önceden Browser ile yüklediğiniz hesabınızda ki tüm dosyaları bilgisayarınızda seçtiğiniz bölüme indiriyor. Dropbox telefonlar için kolaylık yapmış telefonlar için indirmek yerine sadece klasör listesini ve dosya listesini indiriyor. Bunlar 1 mb dahi geçmez. Sadece indirmek istediğiniz dosyayı seçince inmeye başlıyor.

Şimdi sizlerle 3 adet dosya depoloma sistemini inceleyeceğiz ve hangisi iyi hangisi kötü. Eksi ve artı yanları nelerdir öğreneceğiz.

DropBox


En çok kullandığım dosya depoloma sistemi diyebilirim. Dropbox'u en çok kullanma sebebim anında indirme yapabilmesidir. Hızı normal boyuttadır ve yüksek boyuttaki dosyaları hızlı biçimde de indirebilirsiniz. Dropbox'a ilk üye olduğunuzda 2GB alan veriyor ve bunu arkadaşlarınızı davet ederek artırabiliyorsunuz. Referans linkinizden 1 üye kazandırdığınızda 500MB alan verecektir. Eğer diskiniz dolduğu ise hiç sıkıntı yapmanıza gerek yok. Maximum 16 kişiyi kayıt edip alanı yükseltin eğer halen yetmez ise üyelik satın alın.

Yandex Disk


Program indirme sitemde dosyalarımızı genelde buraya yükleriz çünkü rahat 60 Gb alanımız var. 60GB alan hiç para ödemenize gerek yok. Başlangıçta 10 GB verir. Eğer birinin referansı ise 11Gb verir. Programını kurup ve programdan resmi gönderdiğinizde bir 36GB daha gelir. Eğer nasıl 60 oluyor derseniz zamanında Proje Y den 10GB hediye almıştır. Diğer kalanlar ise referans. Yandex Disk anında indirme sağlamaz ancak dosyayı saklamak için güvenli bir sistem.

Google Drive


Google Drive uygulamasını kullanabilmek için Google Drive dosyasını bilgisayarınıza kurmak gerekmektedir. Google Drive alanınız 5GB olacak ücretsiz bir biçimde geliyor ve hiç bir biçimde bu alan artmıyor. Sadece ücretli şekilde artırabilirsiniz. Aslında Google Drive dökümanları paylaşmak içinde piyasaya çıktı ve öyle böyle derken bulut bir depolama sistemi haline döndü. Dünyada en çok kullanılan depolama servislerinden biri diyebiliriz.



Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

2 comentários

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !